BLOGGER TEMPLATES AND Gaia Layouts »

Tuesday, 1 May 2012

Assalamualaikum w.b.t :)

Sekian lama ana belum sempat update blog ni..
Banyak perkara yang berlaku dalam hidup kita ni tanpa kita sedari
banyak hikmah nye kan.
Contoh nye.
Kita hilang seorang yang kita paling sayang..
tapi Allah tu Maha Adil..
setelah kehilangan...
Dia datangkan ramai orang yang menyayangi kita..
Just kita je yang tak sedar akan hikmah tu.... :)

Kepada kawan2 yang terasa kekosongan.
jangan lah kamu semua risau ye..
Janji Allah pasti datang..
pasti akan ditepati-Nya..
InsyaAllah :)

kat sini na nak
 share kat kawan2
sebuah lagu yang mungkin bole di jadikan pedoman.
sebab ana pon selalu dengar,
mungkin boleh menjadi penguat dan semangat kepada semua..


Muhasabah Cinta :)
Wahai pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Ku pasrahkan semua pada-Mu
Tuhan baru ku sedar
Indah nikmat sihat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini ku harapkan cintaMu

Reff:
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalir berzikir di kidung doaku
Sakit yang ku rasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya Ilahi muhasabah cintaku
Tuhan kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Alhamdulillah.

Semoga pencarian cinta manusia kita akan diakhiri kebahagiaan.

InsyaAllah ..

tapi Jangan lupa akan CINTA ALLAH ye

Amin :)))


0 comments: