BLOGGER TEMPLATES AND Gaia Layouts »

Tuesday, 23 August 2011

Mid term test,Final Exam VS Persiapan Berhari Raya

Assalamualaikum semua.
hari ni 24 Ogos 2011
bersamaan 23 Ramadhan 1432 Hijrah
kenikmatan mkan berjemaah semasa berbuka puasa bakal ditinggalkan
moga akan ada lagi ramadhan untuk kita pada tahun hadapan

hari yang agak terik,selepas hujan rahmat pagi tadi membasahi bumi ciptaan 
Allah s.w.t yang agung ni.
Subhanallah.
Masyaallah.
besar nye nikmat untuk kita semua kan.
hari ni aq langsung tak ada kuliah.
Assgmnt pulak agak menimbun la .
Mana lagi exercise.
apalah nak jadi.semua tak siap lagi.
Otak kata ingin buat.
tapi hati sibuk kata tak payah.
DILEMA

huh.
ni lah jadi nya kalau penyakit MALAS besar sgt dalam diri.
lepas tu sibuk2 nak pikir pasal persiapan raya.
macam tak raya je kalau tak de baju raya ,kasut raya,handbag raya,stokin raya,songkok raya.
apa2 lagi lah.
Material je semua tu kan.
tapi ini lah hakikat hidup kita kan.
tak salah nak buat tu semua.
tapi kalau dipikirkan logik nya.
Bukan tak beraya pon tanpa semua tu,
raya jugak.
antara salah seorang yang selalu dalam keadaan ni aq lah.
tak usah ckp org lain.
tgok dulu diri sendiri.
yeahh!!mungkin selepas ni perlukan banyak kesedaran dalam diri.
so.
lepas ni kena lah tahan nafsu dunia ni.
hehe
untuk peringatan DIRI SENDIRI dan tak lupa pada 
yang lain.
Kedua.
sekarang ni Unisel tengah sibuk jugak nak buat test.
Quiz lah.
ape2 lah...
bukan apa.
untuk carry mark exam final akan datang
rugi lah pada siapa yang tak datang masa test.
walaupun bukan periksa yang besar tapi dengan markah test or quiz ni lah
yang memberi impak yang besar semasa Result last keluar nanti.

struggle!



"sesiapa yang berusaha nescaya dia lah yang mendapat kebaikan nya"
"sesiapa yang menanam dialah yang mendapat hasilnya"
macam tu lah kehidupan kita.
adakala kita di atas kita lupa bahawa satu hari nanti kita akan berada di bawah
tidak semua yang kita harap kan akan menjadi seperti yang kita harap kan.
bergantung kepada usaha,ikhtiar,doa,serta tawakal.
insyaallah kita pasti berjaya
Allah tu kan Maha Adil.
Maha Mengetahui.
insyaallah.
Ketiga
Tiket bus-Balik Johor-(mak cakap balik je johor malam tu 
tros beli baju raya,yelah,,,agak nya kesian lah tu kan dgn anak dia yang seorang ni..
duduk jauh dari family kat shah alam tu)
hehehe


makanan tradisi orang Bugis.(aq ni darah bugis + jawa )
hehe..
so digabungkan jadi BELANDA
haha



mak aq buat aq touching taw hari tu..
huwaa..
HOME SICK lah..
macam nak cabut je.
tapi perjuangan disini tak selesai lagi.
untuk masa hadapan jugak ni..
so tak boleh la nak memain sangat
cukup2 lah masa sekolah dulu dah banyak main.
sekarang tunjuk kan lah belang sebenar
Mengecapi.menggapai cita-cita.
:)
Sharina,,you can do it!!
fighting!
hehe
ok lah..
kepada semua.
jangan main mercun ye..
bahaya..
kalau putus jari bukan diri sendiri saje yang susah.
mak ayah serta family lain juga susah.
yelah..
kena jaga korang yang sakit.
nak itu lah nak ini lah.
kalau mati terus takpe.
sedih sekejap je.
kapan kan .
kubur kan.
wat tahlil.
dah..
tu je..
senang citer..ni kalu dah sakit banyak karenah nye,..
ok..
datz all.
salam lebaran..
salam ramadhan
chill la...
raya jgn lupa melantak banyak2..
hehe
gurau2 je ok...
senyum la selalu..
selain sebagai sedekah..
senyum juga membuat kan kita sentiasa berada muda dan 
menghiburkan diri kita.


WASSALAM
SHARINA MOHD DIAH
BEST STUDENT OF THE YEAR
UNISEL,SHAH ALAM
MALAYSIA

0 comments: